Medisch Cosmetische Behandelingen

 

Injectables / Fillers

Injectables / Fillers zijn middelen die ingespoten worden om rimpels en plooien op te vullen. Met een injectiespuit wordt de injectable / filler op de plek gebracht die u opgevuld wenst te hebbem. Zo zijn er bijvoorbeeld de plooi van de neus naar de mond, de hangende mondhoeken, kleine/dunne lippen, en de rimpeltjes rond de mond.

In de Alexandra Stein Kliniek wordt uitsluitend met tijdelijke injectables / fillers gewerkt. Dit zijn fillers die door het lichaam weer afgebroken worden en volledig uit het lichaam verdwijnen. Meestal zijn ze op basis van hyalurenzuur. Afhankelijk van de gekozen filler en de plek waar hij gebruikt is, is de duur zo'n 6 tot 14 maanden.

Botox / Botox Dry

Naast Injectables / Fillers is er ook Botox. Botox heeft soms een wat slechte naam omdat iedereen denkt dat men daar zo'n uitdrukkingsloos gezicht van krijgt, doch botox is zo subtiel toe te passen dat bijvoorbeeld het voorhoofd glad maar gewoon bewegelijk blijft. Met botox kun je heel mooi een diepe fronsrimpel wegwerken. Zo'n diepe fronsrimpel maakt dat men een boze uitdrukking heeft en het kan hoofdpijn veroorzaken. Kraaienpootjes kun je ook heel mooi laten verdwijnen met een beetje botox. Het geeft meteen zo'n jonger effect als alle rimpeltjes rondom de ogen verdwenen zijn. En ook hierbij geld dat de rimpeltjes wel weg zijn maar de uitdrukking niet, want door het subtiel toe te passen kunnen alle bewegingen nog gemaakt worden.

Botox is ook heel goed toe te passen bij overmatig transpireren. Botox zorgt ervoor dat de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de betrokken zweetklieren stagneert. Hierdoor functioneren tijdelijk deze sweetklieren niet meer. En dit zorgt er dus voor dat men op deze plaatsen niet meer transpireert. Botox wordt bij deze behandeling met hele kleine beetjes in het betrokken gebied geinjecteerd met een heel klein en fijn naaldje. Het resultaat is na ongeveer 1 tot 2 weken merkbaar. Het houdt ongeveer 7 to 11 maanden aan. Daarna is een vervolgbehandeling aan te raden. Na vervolgbehandelingen blijft het effect steeds langer aan.

Mesotherapie

Hierbij worden met kleine naaldjes heel oppervlakkig natuurlijke voedingsstoffen in de huid gebracht. Uw huid krijgt zo een enorme oppepper, het gaat weer glanzen, wordt steviger, dikker, en strakker, zodat u er weer jonger uit ziet. Dit alles doordat de werkstoffen de huid weer gezond maken en aanzetten tot de vorming van nieuwe cellen en collageen. Naast uw normale huidverzorging is dit de creme de la creme van de huidverzorging, een resultaat dat u zult zien en bevallen.

Mesotherapie behandelingen zijn uitermate geschikt voor die gebieden die het snelst de tekenen van ouderdom tonen, zoals gelaat, hals, decollete, en handen (handrug).

Een mesotherapie behandeling houd in dat u meestal aanvangt met een actieve boost voor uw huid. Over het algemeen zijn dat 5 behandelingen in 5 weken. Daarna is een onderhoudsbehandeling eens per 3-6 maanden voldoende, afhankelijk van factoren als leeftijd, huidconditie bij aanvang, lijfstijl, etc.

Fruitzuur Peelings

Met de fruitzuurpeelingen maak je gebruik van het feit dat de huid zelf steeds weer regenereert, zich kan vernieuwen. Door nu het bovenste laagje van de huid af te halen vernieuwd de huid zich en krijg je een nieuwe mooie huid ervoor in de plaats.

Het mooie van de fruitzuurpeelingen is dat de huid in stapjes wordt behandeld. Natuurlijk kun je door middel van een sterk zuur op de huid aan te brengen de huid verwijderen, maar dat doet erg veel pijn, het brand vreselijk en je ziet er echt een paar werken niet uit omdat de vellen oude huid van je gezicht afhangen. Met de fruitzuur peeling wordt bij ieder consult een sterkere fruitzuur aangebracht zodat de oude huidcellen zich langzaam afstoten zonder dat de vellen ervan afhangen. Deze methode zorgt ervoor dat de huidvernieuwing een continu proces wordt gedurdende een aantal weken. Door gebruik te maken van fruitzuren wordt ook de collageenproductie in de huid bevorderd zodat ook de huid weer een beetje steviger wordt.

Belangrijk is wel dat u uw huid na de behandeling goed beschermt tegen UV-Licht, want samen met fruitzuren kan dat vlekken geven in de huid. Fruitzuurpeelingen zijn ontzettend goed voor een huid met een grove huidstructuur, die grove lelijke porien die de huid zo ontsieren of kleine littekens van bijvoorbeeld vroegere acne of andere oorzaak. Ouderdomsvlekjes en een zwangerschapsmasker zijn goed te behandelen met fruitzuurpeelingen evenals een vale teint van de huid.

Na de fruitzuurpeeling wordt ook nog wel eens een aanvullende behandeling gedaan met mesotherapie. Heel soms kan dit tegelijkertijd maar dat zal beoordeeld moeten worden tijdens het eerste consult. Niet iedere huid kan dat aan en soms is het dus beter om de behandelingen na elkaar uit te voeren.

Lipolyse / Cellulite

Met behulp van injecties wordt hierbij een vloeistof ingespoten die helpt het vet uit de vetcellen weg te voeren. Op deze manier kunnen de plaatselijke vetophopingen of kussentjes verdwijnen.

U kent dat wel, u valt af, u sport, en hebt eigenlijk wel een figuur dat in verhouden is op die specifieke plek(ken) na, daar blijft maar vet opgehoopt zitten. Nou... die plekken zijn heel erg geschikt om met lipolyse te behandelen.

Bij de behandeling worden meerdere injecties gegeven, hoeveel precies is afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. De injecties worden gegeven om de andere centimeter.

Doorgaans zijn 2 tot 4 behandelingen voldoende, en tussen de behandelingen zit 4 tot 8 weken. Al deze tijd doet het middel zijn werking, en daarna kan er beoordeeld worden of een vervolgbehandeling nog nodig is.