Complementaire Geneeskunde & Klassieke Homeopathie

Gebruik maken van het zelfhelend vermogen van uw lichaam, dat is wat klassieke homeopathie doet.

Klassieke homeopathie is een zeer oude geneeswijze die gebaseerd is op het feit dat uw lichaam wordt gestimuleerd om zelf te herstellen. Klachten worden dus niet onderdrukt, uw lichaam gaat zelf herstellen. De werking van het homeopathisch geneesmiddel stimuleert uw lichaam tot herstel. Het is een holistische manier van genezen waarbij uw hele lichaam en geest van belang zijn. U bent niet alleen uw klacht, u bent u als mens en bij u zijn de klachten ontstaan op een geheel eigen manier en in een geheel eigen volgorde en tijd en moment in uw leven, in de klassieke homeopathie belichten bespreken we al die aspecten. Uiteindelijk wordt uw lichaam dusdanig gestimuleerd dat het zich herstelt van de klachten en dat uw zich weer goed en gezond voelt.

De intake duurt een uur, uw hele verhaal zal worden gehoord, uw klachten maar ook uw levensloop, uw voorgeschiedenis en alles wat van invloed kan zijn op uw klachten. Eventueel wordt aanvullende onderzoek zoals bloedonderzoek verricht. Na het eerste intake consult van een uur zult u consulten van een half uur zijn die qua frequentie niet snel op elkaar zullen volgen. Een homeopathisch middel moet zijn werking goed doen, het lichaam wordt van binnenuit gestimuleerd tot zelf herstel. Meestal zullen de herhalingsconsulten eens per zes-acht weken zijn. Dit ligt anders bij kleine kinderen of spoedklachten, daar kunnen we soms dezelfde dag op een later tijdstip alweer contact hebben over het beloop.

De kosten van dit klassiek homeopathisch consult worden slechts sporadisch vergoed door uw verzekering ( aanvullende pakket) , worden ze niet vergoed en bent u niet in staat de consulten te betalen dan kunnen we middels een inkomenscheck tot een passend consulttarief komen om zo voor iedereen deze vorm van geneeskunst haalbaar te houden.