Botox

Botulinetoxine ontspant de spiertjes waardoor rimpels wegtrekken. De frons rimpels, de voorhoofdrimpels en kraaienpootjes zijn de belangrijkste rimpels die behandeld kunnen worden met Botulinetoxine. Bij de STEINKLINIEK wordt gebruik gemaakt van Botox®, Azzalure® en Dysport®. Deze middelen zijn al sinds de jaren 60 bekend in de medische wereld, vroeger om spierspasmes mee te behandelen. Vanaf de jaren negentig wordt het ook voor cosmetische doeleinde gebruikt. Botulinetoxine verhinderd de overdracht van zenuwprikkeling naar de spiertjes zodat deze zich kunnen ontspannen en de rimpels of plooien verdwijnen. Indien dit juist wordt toegepast houdt u alle mimiek in uw gelaat maar dan zonder de (diepe) rimpels of plooien die zich hebben gevormd door de continue aanspanning van die spiertjes.

De behandeling neemt slechts enkele minuten in beslag en u kunt direct daarna uw normale werkzaamheden of dag continueren. Na enkele dagen tot twee weken is het resultaat zichtbaar en het resultaat blijft gemiddeld vier maanden aanwezig. Herhaald u de behandeling dan zal het resultaat langer aan-blijven tot uiteindelijk een maand of negen. Zoals gezegd zijn de meest behandelde gebieden de fronslijnen tussen de wenkbrauwen, de kraaienpootjes en de horizontale voorhoofdslijnen, maar een gummy smile kan ook behandeld worden met slecht twee prikjes. Een gummy smile betekent dat bij lachen het tandvlees helemaal zichtbaar wordt. En wat dacht u van een kin met putjes en puntjes of afhangende mondhoeken en bunny lines, de lijntjes naast de neus als je lacht. Natuurlijk lachrimpels zijn hartstikke leuk maar als ze je zo gaan storen dat lachen wordt ingehouden dan kunt u daar heel eenvoudig iets aan laten doen. Het hoeft natuurlijk niet allemaal weg maar als het u stoort dan is het met slechts een paar prikjes en een minimale hersteltijd verholpen en kan het u veel zekerheid en zelfvertrouwen weer geven.

Indien Botulinetoxine juist wordt toegepast is het geheel veilig, uw arts moet de juiste injectietechniek en anatomie weten, en dat weten we bij de STEINKLINIEK. In sporadische gevallen loopt bij u een spiertje net iets anders en kan er bijvoorbeeld een over-correctie optreden, in dat geval kan er via een extra dosis in een tegenovergesteld spiertje dat weer opgeheven worden. Het is zeldzaam dat dit optreedt maar ook hiervoor is het goed te weten dat bij de STEINKLINIEK u kunt vertrouwen op een goede bereikbaarheid per app, mail of telefoon. Uw arts altijd dichtbij en bereikbaar geeft net dat extra stukje vertrouwen en gerustheid.